home > werkgevers

Ik ben werkgever, niet Sinterklaas


4 redenen waarom u als werkgever zou moeten meedoen aan deze actie:

1. Er wordt toch al niet echt gewerkt op 5 december, want iedereen zit met z'n hoofd bij Sinterklaas. Voorbereidingen, gedichten, inpakken van de cadeautjes, bakken van pepernoten... er komt heel wat bij kijken! En de meeste mensen nemen sowieso al een paar uur eerder vrij, dus waarom niet de hele dag vrij?

2. Nederland heeft de minste feestdagen van Europa, slechts 8 in totaal. En dat terwijl 90% van de Nederlanders aangeeft dat Sinterklaas het belangrijkste volksfeest van Nederland is. Dus één dagje meer vrij kan er echt nog wel bij en dan zeker voor de dag die we allemaal koesteren.

3. Het is een prima secundaire arbeidsvoorwaarde. Een extra vrije dag geeft de betrokkenheid van u als werkgever aan en zal enorm gewaardeerd worden door uw werknemers. Sinterklaas is volgens hen immers het belangrijkste volksfeest van ons land.

4. Last but not least: Sinterklaas wil het! Hij komt niet voor niets ieder jaar uit Spanje opdraven om de goedheiligman uit te hangen. Gun die man dan ook de mogelijkheid om iedereen te kunnen begroeten.